Tisztelt Egyetemi Polgárok!

A Pécs 1945 és 1990 közötti történetének kutatására elindított Pécs8 program és a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont (PTE EK TK) Történeti Gyűjtemények Osztálya, a Pécsi Egyetemtörténeti Gyűjtemény gondozója az egyetem alapításának 650. évfordulójának méltó megünnepléséhez és Pécs városmonográfiájának elkészítéséhez hívja együttműködésre Önöket.

Fontosnak tarjuk, hogy e munkában a tudományos kutatások mellett minden egyéni ismeret, közösségi emlék és élmény is megtalálja a maga helyét. Bízunk benne, hogy e kezdeményezéssel minden pécsi egyetemi polgár személyes tudása közösségi élménnyé válhat!

E felhívás értelmében várunk

  • Minden Péccsel kapcsolatos, a főiskolai/egyetemi élet bármely vonatkozását érintő írásos és tárgyi emléket (fotók, filmfelvételek, tárgyi emlékek, hivatalos iratok, naplók, levelek, személyes feljegyzések stb.).
  • Az erre az időszakra vonatkozó visszaemlékezést, érdekes vagy jellemző élethelyzeteket, eseményeket megörökítő történetet.
  • Várjuk továbbá minden olyan érintett jelentkezését, aki élményeit, emlékeit interjú formájában vagy a nyilvánosság előtt megosztaná.

A Pécs8 projekt elsősorban az 1945 és 1990 között keletkezett anyagokat gyűjti, de a Pécsi Egyetemtörténeti Gyűjtemény örömmel vesz korábbi és későbbi dokumentumokat is.

A beérkező anyagokat a PTE EK TK Történeti Gyűjtemények Osztályának munkatársai digitalizálják és archiválják, felhasználásuk módjáról (kutathatóság, publikálhatóság) a tulajdonos rendelkezhet. Az eredeti dokumentumok a tulajdonosoknál maradnak, de a Pécsi Egyetemtörténeti Gyűjtemény szívesen fogadja az ajándékozásra szánt anyagokat is.

Jelentkezés:

PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Történeti Gyűjtemények Osztálya  

7621 Pécs, Szepesy Ignác utca 3. (Bejárat a Szepesy Ignác utca 1. szám alatt.)

Tel: +36-72/501-600/22651

H–P: 8–16 h;

Dr. Schmelczer-Pohánka Éva osztályvezető – pohanka.eva@lib.pte.hu;

Az írásba foglalt visszaemlékezéseket, történeteket és a már digitalizált emlékeket a pecs8.info@gmail.com e-mail címre várjuk. Erre a címre várjuk kérdéseiket, észrevételeiket is!

Jelentkezéseket és kérdéseket a pecs8.info@gmail.com e-mail címre várunk.

?
Impresszum

Főszerkesztő: Dévényi Anna, Bánkuti Gábor
Munkatárs: Szabó Attila (szerkesztő)
Elérhetőség: pecs8.info@gmail.com