A 2017. év második, február 15-ei klubestje rendhagyó lesz, ugyanis egyenesen Pécs város történelméhez kapcsolódik. A Pécs8 program keretében közösségi részvétellel kerül feltárásra a város 1945 és 1990 közötti történelme. Éppen ezért, ez alkalommal nem témát fogunk megadni a versekhez, hanem fényképeket Pécs történetéből. Szám szerint ötöt, ezek közül kell majd a versenyzőknek kiválasztani fejenként egyet-egyet. A fényképekhez szolgáltatunk háttérinformációkat is, amelyek mentén el lehet mélyülni a város modern kori történelmében és inspirációt is lehet meríteni belőlük.
Ezeket itt érhetitek el: http://pecs8.hu/pecs8-slampoetry/

A versek egyébként természetesen bármiről szólhatnak, csak valamilyen módon kapcsolódjanak a választott képhez, akár csak hangulatukban. A cél az, hogy együtt foglalkozzunk Pécs múltjával.

19.00 Érkezés, helyfoglalás
a versenyzőknek mikrofonpróba és lejelentkezés, pulttámasztás, szociális élet

20.00 Open Mic
bármilyen saját vers előadható megkötés nélkül, jelentkezni a helyszínen

21.00 Verseny, Pécs8
(jelentkezés e-mailben: sopianaeslamklub@gmail.com)

A belépés ingyenes! Az estről videofelvétel készül, amelynek költségeihez az est során várjuk az adományokat.

A nyereményeket a Bagolyfészek Könyvesbolt ajánlotta fel, de ez alkalommal beszáll a Pécs8 program is.

Versenyre jelentkezni lehet: sopianaeslamklub@gmail.com címen.

Szabályok, tudnivalók:

A versenyzőknek meg kell érkezniük 19.00 óráig, amikor is:
– jelzik részvételi szándékukat és
– belőjük a mikrofont a hangjukra!
Aki (előzetes kimentés nélkül) nem érkezik meg 19.00 óráig, annak a helyét várólistás fogja átvenni.

A versenyben 15 fő vesz részt, akik a fenti e-mailen tudnak jelentkezni. A lista a jelentkezés sorrendjében telik fel, a 15 jelentkező után várólista indul, ahonnan egyébként általában be lehet kerülni a versenybe. A versenyzők fellépési sorrendjét véletlenszerű azonnali sorsolás alapján döntjük el.

A verseket öttagú, közönségből helyben összeállt zsűri pontozza elhangzás után 1-től 10-ig, az általuk adott pontok összege a fellépő által elért pontszám. A legalacsonyabb és legmagasabb pontszámok nem számítanak. Az éppen kihúzott fellépő megkapja a mikrofont, és az első hang elhangzása után megindul az óra, 3 perc 15 másodperc időkeret túllépése után fél percenként 1 pont levonásra kerül. A fejből mondott versért plusz egy pont jár. Így áll össze a végeredmény, és a dobogósok a Bagolyfészek Könyvesbolt felbecsülhetetlen értékű könyveit nyerik.

?
Impresszum

Főszerkesztő: Dévényi Anna, Bánkuti Gábor
Munkatárs: Szabó Attila (szerkesztő)
Elérhetőség: pecs8.info@gmail.com