Írd meg a “kettes számú pontos verset az alkonyatról”!

A Pécs8 a 60 éves Jelenkor ünneplésére, hat versfilmmel készült.

Hat vers a folyóirat hat évtizedes történetéből. A verseket a Jelenkor munkatársai, szerkesztői, pécsi irodalmárok választották. Hogy miért azt, amit, erre a kérdésre a vershez fűzött rövid kommentárral válaszolnak is a videóban. És mivel a líra eredendően hangzó anyag, a kiválasztott szövegek pécsi színészek előadásában el is hangzanak.

A Jelenkor folyóirat – és a pécsi irodalmi élet – következő 60 évére is gondolva, a Pécs8 pályázatot hirdet két, Pécshez kötődő vers továbbgondolására.

A beérkező munkákat a Jelenkor szerkesztősége értékeli, a legjobbnak ítélt vers alkotója fél éves Jelenkor előfizetést kap. Minden beküldött pályamunkát Pécs8 ajándéktárgyakkal díjazunk.

 

Az első pályázattal a nemrég elhunyt Bertók László előtt tisztelgünk. Bertók „pécsivé válását” (is) megörökítő, Miközben című versétől indulva

írd meg a “kettes számú pontos verset az alkonyatról”!

Bertók László: Miközben (1969)
Előszó: Bertók László
A verset elmondja: László Csaba

  1. Munkádhoz használd föl Radnóti Miklós megidézett versének és a Bertók László-versnek a szövegét oly módon, hogy mindegyikből szerepeljen egy-egy mondat vagy két-két sor a versedben!
  2. A “kettes számú pontos vers az alkonyatról” 21. századi pécsi vers legyen, olyan pécsi elemeket, helyszíneket foglalj a versbe, melyek jól felismerhetően tartalmazzák a város hangulatát, jellegzetességeit!
  3. Versed lehet időmértékes vagy ütemhangsúlyos, rímes vagy rímtelen, strófákra tagolt vagy tagolatlan, arra viszont figyelj, hogy legalább 24, legfeljebb 32 soros szöveget alkoss.

A pályamunka elkészítésében segítségedre lehet Szakács Emília, a vershez készített feladatsora!

 

Örömteli alkotó munkát kívánunk!

A verseket várjuk a Pécs8 címére: pecs8.info@gmail.com

Beküldési határidő: 2020. december 7.

ECKlogo-171201
?
Impresszum

Főszerkesztő: Dévényi Anna, Bánkuti Gábor
Munkatárs: Szabó Attila (szerkesztő)
Elérhetőség: pecs8.info@gmail.com