JPM – Várostörténeti Múzeum

Unternehmen Frühlingserwachen. „Teljes a bizonytalanság.” A Dráván Donji Miholac-nál átkelő német csapatok áttörése Pécs irányába egy héten belül kudarcba fullad.

ÉRTESÍTJÜK a jó barátainkat és kedves vevőinket, hogy 3 évi munkatáborból hazaérkezve közössen megnyitjuk ideiglenesen Pécs Zsolnay V.-u. 31. szám alatt, általános cikkek nagykereskedésünket. Üdvözlettel Hoffman Imre és Weisz Ferenc.

JPM – Várostörténeti Múzeum
JPM – Várostörténeti Múzeum

Megszólal a hangszóró a Széchenyi téren.

Nincs békesség úgyszólván éjjel-nappal bömböl a rádió hétköznap éppen úgy mint vasárnap. A kulturát terjeszteni kell! Telehordatták mindenféle formájú és nagyságú padokkal a Széchenyi teret és hiába kértük, hogy legalább vasárnap az istentisztelet ideje alatt ne harsogjon, kérésünk nem talált meghallgatásra.

Igen gyakoriak a házasságkötések főleg az egészen fiatalok között.

JPM – Várostörténeti Múzeum
JPM – Várostörténeti Múzeum

A szabadság ünnepét a Széchenyi téren ünnepli Pécs város közönsége, a Magyar Nemzeti Függetlenségi Front rendezésében. A szónok: Farkas Mihály az MKP központi kiküldötte, nemzetgyűlési képviselő.

Felkérem azon perzsabundás hölgyet, akinél március 15-én a fasiszták által elhurcolt nővérem sötétkék disznóbőr táskáját felismertem, hogy 3 napon belül bocsássa rendelkezésemre. Ellenkező esetben kénytelen lennék ellene a bűnvádi feljelentést megtenni. RÉTI MIKLÓS bőrdíszműves-mester Jókai-tér.

Március 22–24. – a városfelajánlást előkészítő Triduum.

Bánkuti Gábor

Felhasznált irodalom:
Pécs-Belvárosi Plébánia Historia Domusa; Új Dunántúl, 1945. március 21; 27; Kopasz Gábor – Szinkovich Márta (Szerk.): A népi demokrácia kezdeti időszakának dokumentumai Baranyában. Pécs, 1971.
?
Impresszum

Főszerkesztő: Dévényi Anna, Bánkuti Gábor
Munkatárs: Szabó Attila (szerkesztő)
Elérhetőség: pecs8.info@gmail.com