forrás: fortepan

Eredeti cikk megtekintéseMinden pécsi segíthet az emlékeivel!

 

A Pécs Története Alapítvány régi szándéka Pécs város történetének átfogó összefoglalása és közkinccsé tétele, melyben most az alapítvány a pécsiek segítségét kéri.

Az alapítvány a város 1945 és 1990 közötti időszakának megismerése érdekében indította el a „PÉCS8” programot, melyben minden ötletet, egyéni ismeretet, közösségi emléket és élményt hasznosítanának.  Ezzel a kezdeményezéssel minden pécsi személyes tudása közösségi élménnyé válhat!

Az alapítvány minden Péccsel kapcsolatos, 1945 és 1990 között keletkezett, a mindennapi pécsi élettel kapcsolatos (munka, szórakozás, politika, kultúra, építészet, család, egyházak, iskola, ünnepségek stb.) írásos és tárgyi emléket (fotók, filmfelvételek, tárgyi emlékek, hivatalos iratok, naplók, levelek, személyes feljegyzések stb.), visszaemlékezést, érdekes vagy jellemző élethelyzetet, eseményt megörökítő történetet szeretettel vár.

Az írott (papír alapú) dokumentumok és fotók gyűjtőhelye a Csorba Győző Könyvtár Helyismereti Osztálya (7622-Pécs, Universitas u. 2/a, H–P 8–18h, Pap Dávid Zoltán osztályvezető, pap.david@csgyk.hu)

A tárgyi emlékeket és fotókat a Janus Pannonius Múzeum Várostörténeti Múzeuma gyűjti. (7621-Pécs, Felsőmalom utca 9. H–Cs 10–16h, Pásztor Andrea muzeológus, pasztor.andrea.jpm@gmail.com, tel.: 30/566-9740)

A beérkező anyagokat e két gyűjtőhely munkatársai digitalizálják és archiválják, felhasználásuk módjáról (kutathatóság, publikálhatóság) a tulajdonos rendelkezhet.

Az eredeti dokumentumok, emlékek a tulajdonosoknál maradhatnak, de a közgyűjtemények szívesen fogadják az ajándékozásra szánt anyagokat is.

Az írásba foglalt visszaemlékezéseket, történeteket és a már digitalizált emlékeket a pecs8.info@gmail.com e-mail címre várják.

?
Impresszum

Főszerkesztő: Dévényi Anna, Bánkuti Gábor
Munkatárs: Szabó Attila (szerkesztő)
Elérhetőség: pecs8.info@gmail.com